Saturday 29 October 2011

Възкръсналото зло


/Случаят с Чарлз Декстър Уорд/

Има причина труповете да бъдат закопавани под земята. Има причина някои тайни да бъдат пазени толкова ревностно. Има причина някои сили да бъдат недостъпни за всеки. Забравиш ли тези три неща, алчността ще те погуби. Нещо повече - завинаги ще изгубиш човешката си същност.

 Това е светът на Лъвкрафт. Тук никой не е добре дошъл. Причината е ясна - нищо добро не те очаква. Ако си позволиш само да наблюдаваш и ако не вдигаш много шум, може някакси да ти се размине. Решиш ли обаче да разбулваш вековни тайни, към които малцина са посягали, животът ти мигом става крехък и незначителен. Такава е съдбата на Джоузеф Къруин - любознателен млад мъж, който безкрайно се увлича от мистични науки и демонични създания. И не само това. Любопитството го отвежда до там, че този безумец решава да застане срещу един от основните Божи принципи - мъртвото е мъртво завинаги. Потапяйки се в древни кодирани писания, разгадавайки криптирани формули и заклинания, той се доближава все по-близо до заветната цел - да вдъхне живот на създания, на които им е писано навеки да останат купчинка зеленикав прах. Дали ще успее? Дали ще може да плати цената за тези си опити? Дали ще има сили да се пребори с пъклени изчадия, които с удоволствие биха нахлули в нашия свят?

 Десетилетия по-късно Чарлз Декстър Уорд изпитва маниакално привличане към тази противоречива личност. Стъпка по стъпка той тръгва по следите на Джоузеф Къруин и се оказва въвлечен в същата безумна мания... Какъв ще бъде краят?

Кой всъщност е Джоузеф Къруин? Кой е доктор Алън? Къде е изчезнал Чарлз Декстър Уорд?

Една студена и безмилостна история на Хауърд Лъвкрафт, от която гарантирано неведнъж ще ви побият тръпки. Документалният стил на разказване ни въвлича дълбоко в една мрачна и опасна атмосфера, наситена със зловония, миазми и нечовешки стонове през нощите... Четете внимателно и гледайте да контролирате любопитството си, защото нали знаете какво се случва с този, който задава много въпроси...

No comments:

Post a Comment